Odpowiednio zbilansowana dieta, bogata w wybrane składniki jest niezwykle istotna dla utrzymania dobrej kondycji skóry, włosów i paznokci. Niedobory żywieniowe mogą być jedną z przyczyn występowania zmian skórnych, szybszego starzenia się skóry, osłabienia paznokci, czy nadmiernego wypadania włosów. W poszczególnych modułach kursu przedstawiono informacje mające na celu wyjaśnienie, dlaczego wybrane składniki żywności znajdują szerokie zastosowanie w kosmetologii. Omówiono również ich znaczenie w leczeniu wybranych schorzeń skórnych, a także problemów trychologicznych.
UWAGA: Wydanie zaświadczenia o ukończeniu kursu nie jest jednoznaczne z uzyskaniem kwalifikacji w danym zawodzie.
Kurs opracowała Paulina Górska, dietetyk kliniczny. Tytuł magistra dietetyki uzyskała na Uniwersytecie Medycznym im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, gdzie obecnie realizuje również pracę doktorską. Od 5 lat prowadzi własną poradnię dietetyczną.
zaświadczenie wydane na podstawie rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19.03.2019r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz. 652) Uwaga: Zaświadczenie nie daje uprawnień do wykonywania zawodu. Nie zastępuje dyplomu studiów wyższych lub innych dokumentów wymaganych przepisami prawa dla wykonywania zawodu.
dyplom
Ukończenie kursu jest równoznaczne z rozwiązaniem testów sprawdzających dołączonych do modułów, (każdy test z wynikiem min. 70% pozytywnych odpowiedzi), a także udzieleniem poprawnej odpowiedzi pisemnej na pytanie otwarte w ostatnim module kursu.